Alt godt fra den historiske rodekasse! Interessen for historien er stor. På universiteter, arkiver, museer og i mange andre sammenhænge forskes der i historien som aldrig før. I Aalborg har det siden 1960erne været en tradition, at historieforskningens resultater præsenteres i de såkaldte Torsdagsforedrag. Målsætningen er at præsentere et bredt udvalg af den nyeste viden, der bidrager til aktuelle historierelaterede temaer og debatter lokalt, regionalt og nationalt. En lang række af landets toneangivende kulturhistorikere har derfor gennem årene gæstet Aalborg. Torsdagsforedragene afholdes i samarbejde mellem De Samarbejdende Kulturelle Foreninger i Aalborg og Folkeuniversitetet. Programmet tilrettelægges af repræsentanter fra foreningerne og koordineres af ph.d. Morten Pedersen, Nordjyllands Historiske Museum.

Yderligere oplysninger på

Medlemmer af Historisk Samfund for Himmerland og Kjær Herred har fri adgang til torsdagsforedragene.

Program for efteråret 2018

Sted: Aalborg Universitet, B21 – Aud. 7, Badehusvej 21, over gården, stuen, 9000 Aalborg

Tid: Nedenstående torsdage kl. 19:30 – 21:15

25. oktober
Den perfekte gentleman. Mænd, stil og idealer i verden af i går ved Seniorforsker, ph.d. et dr.phil., Mikkel Venborg Pedersen, Nationalmuseet.

1. november
Aalborghus Slot – planer for en kommende kulturdestination ved Videnskabelig medarbejder, ph.d. Jakob Ørnbjerg, Nordjyllands Historiske Museum, arkivar, cand.mag. Flemming Nielsen, Aalborg Stadsarkiv og stadsarkivar, ph.d. Jesper Thomassen, Aalborg Stadsarkiv.

15. november
Den kolde krigs civile beredskab. Et foredrag om hvordan man under den kolde krig lokalt forsøgte at forberede sig, “hvis krigen kommer” ved Museumsinspektør, cand.mag. Ulla Varnke Egeskov, Nordjyllands Historiske Museum.

22. november
Fra arkivets og museets arbejdsmark ved medarbejdere fra Aalborg Stadsarkiv og Nordjyllands Historiske Museum.

29. november
Borgerkrig og triumf i det antikke Rom: Det kan man da ikke! Eller kan man? Ved Lektor, dr.phil. Carsten Hjort Lange, Aalborg Universitet.